Σελίδες

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΑΥΤΟΥ



Καλημέρα και χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία για σας και τα μελισσάκια σας!
Εδώ και αρκετό καιρό με απασχολεί το εξής ερώτημα: Βλέπω έναν κωδικό ενός συναδέλφου μελισσοκόμου αλλά δεν ξέρω σε ποιόν ανήκουν τα μελισσάκια αυτά με τον κωδικό ELO1-355 (τυχαίος κωδικός) και αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με τα μελίσσια του, ΠΩΣ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ?
Θα πρέπει να απευθυνθώ στις κατά τόπους Νομαρχίες (ή όπως της λένε πλέον δεν ξέρω) και να φάω την ώρα μου και αν θα καταφέρω να έχω αποτέλεσμα με την πρώτη μέρα, καθότι  όπως όλοι γνωρίζετε πολλές υπηρεσίες δεν φημίζονται για την εξηπηρετικότητά τους.
Άλλο παράδειγμα: Έχω 5 στρέμματα που πρέπει να ραντίσω και 200 μέτρα δίπλα μου έχω κάτι μελίσσια, πιστεύεται ότι ο Έλληνας θα μπει στην διαδικασία να πάει κοντά στα μελίσσια (σιγά μην με τσιμπήσουν θα πει) για να δει τον κωδικό, ώστε ύστερα να τρέξει στην κατά τόπους νομαρχία να βρει σε ποιόν ανήκουν τα μελίσσια για να με ειδοποιήσει ότι θέλει να ραντίσει; Αν πιστεύεται πως ναι, μάλλον θα μας απαντάτε από το εξωτερικό οπότε βγείτε από αυτό το blog δεν έχει καμία χρησιμότητα σε εσάς...
Τελευταίο παράδειγμα και τρανταχτό μας κλέψανε και θέλουμε να το δηλώσουμε κάπου που πιστεύεται ότι θα έχει αποτέλεσμα? στην αστυνομία? στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης? Οι απαντήσεις τις αφήνω σε εσάς. Εγώ απαντώ το παρακάτω:
Ευτυχώς λοιπόν σε αυτό τον τομέα υπήρξε για άλλη μια φορά η ιδιωτική πρωτοβουλία http://klemmenikipseli.blogspot.com/ και τουλάχιστον μπορούμε κάπου να δηλώσουμε την κλεμμένη μας κυψέλη.
Βέβαια αυτή η πρωτοβουλία έπρεπε να ληφθεί από την πολιτεία και να μπορούμε και εμείς οι μελισσοκόμοι να βρίσκουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και όσοι μας χρειάζονται είτε γιατί θέλουν μέλι από μας είτε γιατί τους ενοχλούν τα μελίσσια μας ή απλά φοβούνται.


Για όλους αυτούς τους λόγους μπορούμε από εδώ και στο εξής να αρχειοθετούμε τις κυψέλες μας και σε ποιόν ανήκουν και μια φωτογραφία από το μελισσοκομείο μας.
η φόρμα για την αρχειοθέτηση των κυψελών θα είναι όπως παρακάτω
ΙΔΙΟΤΗΤΑ:  π.χ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ- ΒΑΣΣΙΛΟΤΡΟΦΟΣ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ:  *
ΟΝ/ΜΟ ΚΑΤΟΧΟΥ:  *
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΨΕΛΩΝ:
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΟΥ: * (σε περίπτωση νομαδικής μελισσοκομίας θα πρέπει να ενημερώνεται εκ νέου μετα την μεταφορά απο τον μελισσοκόμο)
ΤΗΛ:
EMAIL:  *
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΊΟΥ ή ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ:


Σίγουρα βέβαια επειδή κάποιος μελισσοκόμος μπορεί να μην θέλει να αποκαλύψει κάποια στοιχεία όπως τον αριθμό των κυψελών ή το τηλ του. Τα υποχρεωτικά στοιχεία για την εισαγωγή στο blog είναι όσα είναι σημειωμένα με αστερίσκο.
Έτσι λοιπόν θα δημιουργήσουμε μια τράπεζα πληροφοριών για όλους εμάς τους μελισσοκόμους και τους αγρότες ενάντια στα ραντίσματα, ενάντια στις κλοπές και στα διάφορα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν απο την δυσκολία αναζήτησης στοιχείων μέσω δημόσιων υπηρεσιών.
Επίσης μια επιπλέον βοήθεια του blog αυτού θα είναι και η λειτουργία του σαν καταλόγου. Αρχικά ξεκινάμε με τους μελισσοκόμους αλλα αργότερα θα βάλουμε και διάφορα άλλα επαγγέλματα σχετικα με τους μελισσοκόμους όπως για παράδειγμα κυψελοτεχνικές, καταστήματα για μηχανήματα μελισσοκομίας κ.α
Ελπίζω να βοηθήσει όλους μας αυτή η προσπάθεια...
Τα σχόλια σας τα θεωρώ άκρως σημαντικά σε αυτήν την προσπάθεια.
Παρακαλώ αναγράψτε στο σχόλιο σας ή στείλτε μας μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας αν θα σας βοηθήσει αυτό το blog, τι πιστεύετε?

7 σχόλια:

  1. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου Χρήστο.
    Εγώ συμφωνώ.
    Ξεκίνα το .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, αρκετά καλή η σκέψη σου.....
    Χρόνια πολλά, καλά και ευτυχισμένα.....Καλή χρόνια για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φώτη και Κώστα σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας και χαίρομαι που ενθαρύνεται αυτήν την κίνηση.
    Απλα θέλει την συμμετοχή όλων μας στην κίνηση αυτή.Κάποια στιγμή θα σας στείλω και κάποιο baner σχετικα με αυτήν την κίνηση ώστε να το βάλετε στα blog σας αν θέλετε...Καλή Χρονία προσωπική και μελισσοκομική να έχετε, με υγεία και αγάπη!Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' αρχάς κάθε τέτοια προσπάθεια ηλεκτρονικού αρχείου (για οποιαδήποτε απασχόληση και όχι μόνο στα μελισσοκομικά), δείχνει υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, πράγματα που μας λείπουν σαν λαός.

    Άρα προχώρα το όσο μπορείς καλύτερα.

    Να θέσω και μια άλλη παράμετρο?
    Υπάρχουν μελισσοκόμοι που για διάφορους λόγους δεν έχουν αποκτήσει ακόμη κωδικό.
    Είναι όμως ενεργοί και επαγγελματίες σε αυτό που κάνουν. Μερικοί έχουν βάλει προσωρινά (μέχρι να πάρουν κωδικό) κάποιον δικό τους πάνω στις κυψέλες που δεν έχει σχέση με τον επίσημο κρατικό κωδικό.
    Μήπως θα πρέπει και αυτοί να μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους?
    Αν ναι, το πεδίο "κωδικός" να είναι ελεύθερο για να γράψουν εκεί τον δικό τους κωδικό.
    Μίλτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα! Σήμερα κάνω Μελισσοκομική Επίσκεψη στη μπλογκόσφαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν προχώρησε?
    Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους μελισσοκόμους?
    Κρίμα πάντως γιατί έκανες μια εξαιρετική προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς στην Ελλάδα γκρινιάζουμε γκρινιάζουμε και στο τέλος μένουμε μόνο στα λόγια....Σίγουρα πολοί δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους και τον αριθμό των μελισσιών τους και πολλοί μένουν μόνο στα λόγια και αρκούντε στις γκρίνιες τους!!!

      Διαγραφή